Tags:
Scheepswerf, Skutsje, Meten, Skûtsjemeting, Skutsjemeten, IFKS, SKS, Skûstjemeting, Zeilen, Sile, Wedstrijden, skutsjemeting.nl

Scheepswerf Ten Woude IJlst.

In de media:

25 juli 2012 - Ten Woude IJlst van alle markten thuis.

Als ZZP'er zag Piet ten Woude dat het anders en beter kon. Hij verkocht zijn huis, kocht een flink terrein net buiten het Friese stadje IJlst onder de rook van Sneek en bouwde er zo goed als eigenhandig een uitgekiende scheepswerf met een grote nieuwbouw- en reparatiehal, eigen haven en bedrijfswoning.

Dat was in 1998 en intussen is Scheepswerf Ten Woude uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf, dat zich richt op het droogzetten en onderhouden van plezier- en werkvaartuigen tot 70 ton, hermotoriseringen, alle soorten ijzerwerk, waaronder verlengingen, en nieuwbouw van jachten, werkboten en veerponten in staal en aluminium.

Bron:schuttevaer.nl


23 april 2007 - Skûtsjes wetenschappelijk onder handen genomen.

Alle SKS-skûtsjes worden in IJlst door de meetmolen gehaald. In en bij de werf van Piet ten Woude worden stabiliteitsproeven gedaan en metingen verricht. Dit gebeurt door medewerkers van het Kenniscentrum Jachtbouw, een onderdeel van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Nu gebeurt dit wel vaker, maar nieuw is dat met de schepen ook sleepproeven worden gedaan en dat er straks met modellen van vier representatieve skĆ»tsjes in een sleeptank van de TU Delft gewerkt zal worden. Alle verkregen gegevens zullen in een computerprogramma worden ingevoerd en aan de hand van de uitkomsten wil men bekijken in hoeverre de bestaande formule om het toegestane zeiloppervlak te berekenen moet worden verfijnd of niet. De bestaande formule is in begin tachtiger jaren ingevoerd en eigenlijk nooit geĆ«valueerd. Dat gebeurt nu en op wetenschappelijke wijze. Daarvoor is subsidie van diverse overheden verkregen. In ieder geval komen straks lijnenplannen van alle skĆ»tsjes beschikbaar.

Bron:skutsjesilen.nl


april 2007 - 3-dimensionale metingen - Hull shape 14 SKS skutsjes for VPP

Naar aanleiding van de betrokkenheid van Annmar Engineering bij de meting van de SKS vloot een verwijzing.
Bron:annmar.nl


Aluminiumbouw


Speciaal vervoer


Tot 70 ton liftvermogen


Eigen haven


Schip verlengen